مسئولان کنگره 4000 شهید روحانی کشور در دیدار با آیتالله علیرضا اعرافی مدیر حوزههای علمیه از برگزاری این کنگره در تاریخ یکم اسفندماه با سخنرانی تصویری آیتالله سید ابراهیم رئیسی در شهر مقدس قم خبردادند.
مدیر حوزههای علمیه با بیان اینکه متأسفانه در سدههای اخیر علوم اجتماعی با مرکزیت غرب شکل گرفت، گفت: حوزه علمیه قم از نقد و بررسی این علوم غافل نبوده و در محافل و همایشهای علمی مختلف آنها را توانسته است به چالش بکشاند.
مدیر حوزههای علمیه گفت: وقتی خورشید انقلاب و نظام اسلامی بر ایران تابید و در ماروای مرزها در شکل محور مقاومت جلوهگر شد، صدها پرسش مطرح میشود و فقه، تفسیر و فلسفه ما باید به طیف رنگارنگ نیازها پاسخ دهد.
مدیر حوزههای علمیه کشور گفت: برای هر مسلمان منصفی زجرآور است که کشوری با این همه استعداد، ظرفیت و توان بالا این گونه مظلوم و دارای مشکلهای داخلی باشد.
مجموعه کتاب مکاسب محرمه آیتالله علیرضا اعرافی مدیرحوزههای علمیه کشور به منظور آشنایی هرچه بیشتر محققان و جامعه نخبگانی از سوی موسسه اشراق و عرفان در خبرگزاری حوزه به صورت مجازی معرفی شد.
آیت الله اعرافی گفت: تا پایان ۱۴۰۱ حدود ۵۰۰ رشته حوزوی سرفصل نویسی شده و نقشه اجرایی آن نهایی خواهد شد و گروههای علمی در پیشبرد و اجرای آن فعالتر عمل خواهند کرد.
عضو شورای عالی حوزههای علمیه با بیان اینکه در آستانه پایان یکصد سالگی باز تأسیس حوزههای علمیه و ورود به ۱۰۰ سال دوم هستیم، گفت: حوزه قم یک حوزه دیرپا و هزارساله است.
آیت الله علیرضا اعرافی با اشاره به اینکه حوزه علمیه قم نگران افغانستان است گفت: وضعیت افغانستان با این همه ذخایر و منابع انسانی مورد قبول علمای اسلام نیست.
مدیر حوزههای علمیه، گفت: یکی از رسالتهای حوزه های علمیه تأمین نیازهای نظام و انقلاب در مأموریتهای محوله است که مصداق و الگوی موفق آن، همکاری حوزه و آموزش و پرورش است.
خطیب جمعه قم گفت: از مجلس شورای اسلامی انتظار میرود با بهرهگیری از نخبگان حوزه دانشگاه و همه افکار پاک و نورانی در حوزه قانون و قانونگذاری تلاشی مضاعف کند، زیرا برخی از مشکلات با قانون حل میشود.
مدیرحوزههای علمیه در دیدار با جمعی از علما و اندیشمندان ترکیه گفت: با همه اختلاف سلیقههایی که ممکن است در میان جوامع اسلامی وجود داشته باشد، آنچه مهم است تقریب بین مذاهب و پیگیری آن از سوی علما و اندیشمندان مسلمان است.
مدیر حوزههای علمیه کشور گفت: تولید فکر و ارائه اندیشه و نظریه اسلام برای اداره جهان معاصر امروز و پایهریزی تمدن نوین اسلامی مهمترین وظیفه امروز اساتید و پژوهشگران بسیجی حوزوی است.
مدیرحوزههای علمیه کشور گفت: یکی از راهبردهای ما در زمینه اداره حوزههای علمیه، ثبت و ضبط نمودن اموال و املاک حوزه و همچنین تولید درآمدهای متناسب با شان این نهاد میباشد.